İşe Giriş Sağlık Raporu
Yeni bir işe girip çalışacak olanların muayenesinin yapılarak, sağlık durumlarının o işe uygun olup olmadığının, uygun değilse hangi koşulların sağlanmasıyla çalışabileceğinin değerlendirilmesi; bu bilgilerin belirtildiği muayene formunun doldurulması
Sağlık Hizmetleri
PA Akciğer Grafisi -Solunum fonksiyon testi EKG-odyometri-portör muayenesi-laboratuvar hizmetleri -koruyucu aşılar
İş Hijyen Ölçümleri
Gürültü Ölçümü Kişisel Gürültü Maruziyet Ölçümü Titreşim Ölçümü (El-Kol-Tüm Vücut) Kimyasal Madde ve Gaz Ölçümleri Aydınlatma Ölçümü Termal Konfor Ölçümü Hava Akım Hızı Ölçümü Gaz Ölçümü Toz Ölçümü Kişisel Toz Maruziyeti Ölçümü Titreşim Ölçümü Ağır Metal Ölçümleri
Mühendislik Ölçümleri
Basınçlı Kapların Periyodik Testi ve Kontrolü Kaldırma Araçların Periyodik Kontrolü Elektrik Topraklama Ölçümü Kompresörlerin Periyodik Testi ve Kontrolü Vinçlerin Periyodik Kontrol ve Testi Elektrik Tesisatı Uygunluk Belgesi Buhar ve Kızgın Su Kazanları Periyodik Kontrolü Forkliftlerin Periyodik Testi Paratoner Ölçümü Kalorifer Kazanı Periyodik Kontrolü Caraskal Periyodik Testi Yüksek Gerilim İşletme Sorumluluğu Genleşme Tankı Periyodik Testi ve Kontrolü Lift Periyodik Test ve Kontrolü Boyler Periyodik Test ve Kontrolü Çöken Toz Ölçümü Partikül / Toz Ölçümü Gravimetrik Metot İle Dış Ortam Havasında PM10 Ölçümleri Gravimetrik Metot İle Çöken Toz Ölçümleri İsclt3 (Uz. Dön.) Hava Kalitesi Mod.
Patlamadan Korunma Dökümantasyonu (PKD Raporu)
Patlamadan Korunma Dokümanı (PKD Raporu): İşyerlerinde; yanıcı kimyasal maddelerin gaz, buhar, sis ve tozlarının atmosferik şartlar altında hava ile oluşturduğu ve herhangi bir tutuşturucu kaynakla temasında tümüyle yanabilen karışımları çalışanlar ve işyeri güvenliği açısından önemli tehlike kaynağı oluşturmaktadır.
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 4 üncü maddesine göre işverenler, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Mesleki risklerin önlenmesi, her türlü tedbirin alınması, mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar.
30.04.2013 tarih ve 28633 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Çalışanların Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Korunması Hakkında Yönetmelik" te;
Patlayıcı ortam oluşmasını önlemek, patlayıcı ortam oluşmasının önlenmesi mümkün değilse patlayıcı ortamın tutuşmasını önlemek, çalışanların sağlık ve güvenliklerini sağlayacak şekilde patlamanın zararlı etkilerini azaltacak önlemleri almak. Bu önlemler gerektiğinde patlamanın yayılmasını önleyecek tedbirlerle birlikte alınır. Alınan bu tedbirler düzenli aralıklarla ve işyerindeki önemli değişikliklerden sonra yeniden gözden geçirilir.
İşverenler, belirtilen yükümlülüğünü yerine getirirken, Patlamadan Korunma Dokümanı (PKD Raporu) hazırlanmasını sağlamakla yükümlüdür.
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD)
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD ): Tehlikeli Malların Karayolu İle Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) ülkemizde 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla ulusal mevzuat olarak yürürlüğe girmiştir. ADR, yalnızca karayolu taşımacılığını ilgilendiren bir düzenleme değildir. ADR, tehlikeli maddenin karayolu taşımacılığı süreci içinde firmaları da dahil ederek çeşitli taraflara ayıran ve yükümlülükler altına alan bir uygulamadır.
Tehlikeli Maddeler:
Gönderen,Taşıyan,Alan,Yükleyen,Paketleyen(Ambalajlayan),Dolduran,Boşaltan Tank‐Konteyner/Taşınabilir Tank İşletmecisi Sürücü ve Araçta Bulunan Diğer Görevliler ADR kapsamına girmektedir.
Kimler TMGD Hizmeti Almalıdır?
Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hakkında tebliğinde belirtilen, tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan ve bir takvim yılı içerisinde net (50) elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan yükümlü taraflar ile toplam araç taşıma kapasitesi (50) elli ton ve üzerinde olan taşımacılık işletmelerini kapsamaktadır.
Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı (TMGD) hakkında tebliğin, beşinci bölüm, işletmelerin sorumlulukları ve yükümlülükleri, madde 27 ye göre; Bu Tebliğ kapsamında faaliyet gösteren işletmeler, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanından Hizmet almakla Yükümlüdürler
.
Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik 11. Kısım geçici madde 4 uyarınca 33. maddede yer alan tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etme veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alma zorunluluğu 30.06.2015 tarihine kadar aranmaz.
Bu tarihten sonra tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmeyen işletmelere cezai işlem uygulanır.